PROTECTORII, trilogie, Editura Tritonic, 2017 - 2019

 

     Cei Vechi au venit pe Pământ dintr-o altă lume, cu treizeci de milenii în urmă. De atunci îi călăuzesc pe oameni discret, din umbră, intervenind doar în momentele-cheie ale istoriei. Karghanii sunt tot o rasă extraterestră, nişte îngeri ai morţii ce se hrănesc cu dezastre şi catastrofe... Războiul zeilor reîncepe în Canada zilelor noastre, dur, fără cruţare. O partidă de şah în care miza este însăşi soarta planetei, viitorul umanităţii. 

 

... este un thriller elegant, dacă se poate spune așa ceva despre un gen epic caracterizabil, de regulă, prin aventură dezlănțuită și conflicte mortale ce țin cititorul cu sufletul la gură. Tensionat prin însăși formula abordată, romanul mizează totuși pe uman, pe ritmul discret al unor sentimente autentice, pe surpriza gesturilor și replicilor firești, care – toate acestea – tind să echilibreze faptul senzațional.

 

                                                 MIRCEA OPRIŢĂ

 

 

... autoarea dovedește o inventivitate remarcabilă în imaginarea unor umanoizi capabili de performanțe supraomenești, dar având aparența unor oameni obișnuiți. Din  punctul nostru de vedere însă aspectul cel mai atrăgător al cărții este stilul calofil, muzical, rafinat.

 

                                                            VOICU BUGARIU

 

 

... nu e o carte de povestit, ci de citit. Nu doar o istorisire despre veșnica înfruntare dintre lumină și întuneric, dintre bine și rău, romanul reprezintă o declarație de dragoste către omul obișnuit, dornic de bucurii mici, posesor al unui suflet cât un grăunte de nisip, pentru care întinderea unei plaje e Universul întreg. Acesta ignoră însă un adevăr terifiant: dincolo de visurile lui pentru o viață îndestulată sau glorie efemeră, între marile forțe ale naturii se poartă războaie milenare, cu mize enorme.

 

                                                             TEODORA MATEI

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

VIKINGII, RĂZBOINICII NORDULUI, Editura ePublishers, 2015